Active 0480 & verksamhet

Om Active 0480

Föreningen Active 0480 är sedan 2012 Kalmars skateboard- och bmx-förening. Vi driver skateboard framåt i detta hörn av Sverige. Våra motton är ”skateboard åt folket” och ”skateboard åt och för alla”. Även om vi främst organiserar skateboardåkare och bmx-cyklister så är också inlines- och kickbikeåkare välkomna.

Förutom denna hemsida hittar du oss även på Facebook och Instagram där vi kontinuerligt gör uppdateringar kring öppetider och saker som händer i föreningen. Klicka ”gilla” och ”följ” oss där eller spana in denna sida titt som tätt för koll på det senaste.

Medlemskap

Vill du se att skateboardscenen utvecklas i Kalmar? Vill du kunna åka kvalitativt bra skateboard, bmx, inlines och kickbike? Vill du kunna åka mycket båda utomhus och inomhus? Vill du tadel av en billigare åkavgift i hallen eller vill du ha ett terminskort som ger fri åkning vid alla öppettider? Tycker du det är skoj med en betongpark i Kalmar? Tycker du Dirtbike är gott? Är ditt svar JA? Bli medlem!

Pris för medlemskap under 2022 är 150 kr/person.

Medlemskap löses i Spelefanten när vi har öppet där och till sen vår kommer det även vara möjligt i betongparken när vi är på plats och ordnar aktiviteter. Man betalar via Swish och fyller sedan i ett kort medlemsformulär.

Verksamhet/aktiviteter

Skateboard, BMX, inlines och kickbike är så kallad spontanidrotter. Det ger att vi inte har ordinarie träningar i den form andra föreningar ofta har. Hos oss bygger åkandet på det egna drivet och det egna engagemanget.  Man ska åka för att det är skoj. Öppettiderna hos hos kan därför liknas vid allmän åkning i ishallen. Var och en kör sitt, men vi hänger, umgås och peppar varandra.

Mer om vad som gäller för åkning i hallen så som priser hittar du här. För nybörjare som vill testa så finns brädor, hjälmar och andra skydd att låna vilket gäller både barn och vuxna. Det är aldrig för tidigt eller för sent att lära sig åka skateboard!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram där vi försöker gå ut så snabbt som möjligt med aktuell information.

Prova-på skateboard

Vid särskilda tillfällen ordnar Active 0480 möjlighet att prova-på. Det sker någon till några gånger per termin inomhus och under sommaren försöker vi att ordna med detta varje vecka i betongparken. För information kring prova-på rekommenderar vi att du följer oss på Facebook och Instagram där vi går ut med information om detta.

Events

Active 0480 ordnar vid tillfällen olika event så som exempelvis tävlingar eller att någon åkare bjuds in. Är du intresserad av vad som kan hända hos oss så tips vi ännu en gång om att följa oss på Facebook och Instagram, men på vår första sida (active0480.se) läggs alla större händelser upp.

Barngrupp