Betongpark

Fantastiskt skoj. De första ”spadtagen” är gjorda. Efter semestrarna kommer arbetet att dra igång med ännu större kraft.

Allt är nu mer eller mindre på plats. Bygglov är beviljat och tiden att överklaga har gått ut. Upphandlingen av byggentreprenör är klart. Akea tog hem jackpott och de i sin tur anlitar Concreatures som är ett företag som byggt flertalet skateboardparker. På meritlistan står exempelvis parker som Lund, Kristianstad, Halmstad, Jönköping och Norrköping.

Active 0480 kunde inte motstå frestelsen att slå Concreatures en signal för att höra sig för lite kort. I andra änden svarade Dave från Australien som driver företaget…

– Hur började det?
– Började runt år 2000 i Australien. Kom senare till Sverige för jobb. Blev kvar på grund av flickvän och med tiden familj och barn och på den vägen är det.

– Vad säger du om design utifrån de ritningar du sett?
– Ska bli skoj att bygga parken. En unik design med mycket flow.

– Vad är egentligen svårast?
– Betongarbetet. Samtidigt är det relativt. Vårt arbete handlar också om att fånga designen och visionen med parken.

– Hur många kommer ni att vara?
– Till att börja med tre till fyra. Sedan runt sex personer när betongarbetet kommer igång.

Bild från Barometern 18 mar 2019

Bakom design och gestaltning står Pivotech. Arbetet inleddes med två workshops utifrån vilka Pivotech vaskade fram huvuddragen. Med fanns också ledord som en park för alla. En park för både nybörjare så som gamla rävar. En park för barn och ungdomar. En park som stimulerar och engagerar. En park som är integrerad och som integrerar. En park som förenar form och estetik med rörelse, liv och lust.

Pivotech, Akea och Concreatures (länk nedan genom att klicka på bilden) har samarbetat innan. Nu väntar en spännande höst!

xx

xx