Active 0480 & verksamhet

Om Active 0480

Föreningen Active 0480 är sedan 2012 Kalmars skateboard- och bmx-förening. Vi driver skateboard framåt i detta hörn av Sverige. Våra motton är ”skateboard åt folket” och ”skateboard åt och för alla”. Även om vi främst organiserar skateboardåkare och bmx-cyklister så är också inlines- och kickbikeåkare välkomna.

Förutom denna hemsida hittar du oss även på Facebook där vi kontinuerligt gör uppdateringar kring öppetider och saker som händer i föreningen. Klicka ”gilla” och ”följ” oss där eller spana in denna sida titt som tätt för koll på det senaste.

Medlemskap

Vill du se att skateboardscenen utvecklas i Kalmar? Vill du kunna åka kvalitativt bra skateboard, bmx, inlines och kickbike? Vill du kunna åka mycket båda utomhus och inomhus? Vill du tadel av en billigare åkavgift i hallen eller vill du ha ett terminskort som ger fri åkning vid alla öppettider? Är ditt svar JA? Bli medlem!

Notera också att du som medlem har 10% rabatt på ordinarie priser på Streetlab.nu.  Ange rabattkod ”Kalmarskate”.

Pris för medlemskap under 2019 är 140 kr/person.

Verksamhet/aktiviteter

Skateboard, BMX, inlines och kickbike är så kallad spontanidrotter. Det ger att vi inte har ordinarie träningar i den form andra föreningar ofta har. Hos oss bygger åkandet på det egna drivet och det egna engagemanget.  Man ska åka för att det är skoj.

Öppettiderna hos hos kan liknas vid allmän åkning i ishallen. Var och en kör sitt, men vi hänger, umgås, peppar varandra och har skoj ihop. Dock har vi vissa riktade tider i hallen enligt följande…

  • Måndagar åkning för alla och all typ av åkning. Start 18.00 fram till 20.30
  • Tisdagar öppet för alla och all typ av åkning. Start 18.00 fram till 20.30.
  • Onsdagar åkning enbart för tjejer och icke binära. Tid 18.00 till 19.30. Enbart skateboard. Alla åldrar välkomna. Varannan vecka. Ojämna veckor.
  • Torsdagar öppet för alla och allt. Start 18.00 fram till 20.30.
  • Lördagar öppet för alla och allt. Start 14.00 fram till 17.00.
  • Söndagar varannan jämn vecka åkning för barn- och ungdomar 7 till 14 år. Enbart skateboard. En tid som specifikt riktar sig till nybörjare, dig som vill testa med hjälp av instruktör eller dig som bara vill ha tips för att utvecklas. För mer information se nedan ”Åkning med coach”.

Mer om vad som gäller för åkning i hallen så som priser hittar du här. För nybörjare som vill testa så finns brädor, hjälmar och andra skydd att låna vilket gäller både barn och vuxna. Det är aldrig för tidigt eller för sent att lära sig åka skateboard!

Åkning med coach

Active 0480 erbjuder en specifik tid för barn och ungdomar i åldrarna 7 till 14 år. Tiden fungerar exakt som övriga öppettider. Det vill säga var och en kör sitt och betalning sker också på samma sätt med samma priser. Antigen man har terminskort eller om man betalar per gång, medlem som icke medlem. Skillnaden handlar om att ”coach” finns på plats som aktivt bistå, ger tips,  instruktioner och kan före slå olika övningar för att lära nya trick. Ibland kanske någon övning görs i grupp, men i huvudsak sker åkning på egna villkor där hjälp och tips ges utifrån var individen befinner sig.

När tiden är öppen för alla måste förståelse finnas för den variation som kan bli. Ibland få deltagare och ibland många. Ibland duktiga åkare och ibland många nybörjare.

Prova-på och events

Under året ordnar Active 0480 ofta tillfällen för prova-på och andra event så som tävling. Ofta är prova-på och våra event dessutom gratis. Är du intresserad av sådan ting se då till att följa oss på FB eller ta som vana att titt in här på vår hemsida. På vår första sida (active0480.se) läggs alla större händelser upp.

Barngrupp